Update Corona d.d. 30 juni 2020

Beste gemeenteleden,

We zijn dankbaar dat het vanaf 1 juli weer mogelijk is om met meer mensen samen te komen. Vanwege de verplichte anderhalve meter regel, kunnen er slechts een beperkt aantal zitplaatsen gebruikt worden. Voor onze gemeente betekent dit 150 kerkgangers. Om die reden wordt er met een uitnodigingssysteem gewerkt. In dit bericht leggen we uit hoe het systeem werkt en welke gegevens we nog van u nodig hebben.

Registratie
Alle gemeenteleden die een dienst willen bezoeken dienen hun gegevens EENMALIG op te geven. Hoe werkt dat?

Op het aanmeldingsformulier (klik hier) kunt u uw naam en het aantal kerkbezoekers opgeven. Dit is het aantal plaatsen dat we voor u reserveren op het moment dat u wordt uitgenodigd.
Onder “categorieën” kunt u aangeven dat u de kerkdienst wilt bezoeken.
Na het opgeven van uw gegevens wordt er een bevestigingsmail verzonden.
Klik na het registreren op de knop in de bevestigingsmail om uw e-mailadres te verifiëren. (mail kan in spamfolder terechtkomen)

Wat zeer belangrijk is, is dat de registratie geldt voor een huisgezin. In de registratie wordt daarom gevraagd naar het 'aantal kerkgangers'. Dat betekent dat u kleine kinderen, die nog niet naar de kerk gaan, niet hoeft op te geven, maar bijvoorbeeld wel de vriendin van uw zoon die met u naar de kerk gaat!

Geen e-mailadres
De kerkenraad beseft dat niet iedereen een mailadres heeft. Met name de ouderen zullen dit niet hebben. Deze kunnen zich opgeven bij de koster, tel: 685509. Deze zullen dan toegevoegd worden op de uitnodigingenlijst en zullen vervolgens telefonisch uitgenodigd worden.

Uitnodiging iedere week
De week voorafgaande worden de eerste uitnodigingen voor de diensten van de zondag erna verzonden. Als u bent uitgenodigd ontvangt u een e-mail met daarin 2 knoppen: ‘Ik kom wel’ en ‘Ik kom niet’ Door op de knop te klikken laat u ons weten of u van plan bent om naar de dienst te komen. Het is ook mogelijk om het aantal kerkbezoekers nog aan te passen. U kunt het aantal alleen verlagen.

Als er niet binnen 48 uur op de uitnodiging wordt gereageerd, vervalt de uitnodiging en worden er automatisch andere bezoekers uitgenodigd.

Indien u heeft aangegeven dat u naar de dienst komt, is het nog mogelijk om uw keuze later aan te passen. U kunt dan nogmaals op de knop in de uitnodigingsmail klikken. Het is alleen mogelijk om het aantal kerkbezoekers te verlagen.

Roulatiesysteem
Het systeem houdt zelf bij wie het langst geen kerkdienst heeft bezocht en daarom als eerste een uitnodigingsmail mag krijgen. Iedereen heeft dus evenveel kans om een kerkdienst te bezoeken.

Naar de kerk
Bij de ingang van de kerk is de coördinator aanwezig met de lijst met aanmeldingen. Als u de kerk binnenkomt wordt uw naam op deze lijst afgetekend.

Zingen
Zingen is een essentieel onderdeel van de liturgie. Zonder zingen is een kerkdienst niet compleet en een groot gemis. Tot nu toe zijn wij als gemeente altijd blijven zingen, omdat wij met maximaal 30 kerkgangers in een grote ruimte waren. Nu wij met meer kerkgangers samenkomen, wordt de situatie anders en gevaarlijker. Althans dat is de mening van diverse geleerden. Maar er zijn ook andere geluiden te horen. Helaas is er nog veel onduidelijk over de eventuele gevolgen van het zingen voor de verspreiding van het virus. In ieder geval heeft de landelijke kerk een dringend advies gegeven om niet te zingen tijdens de eredienst. Als kerkenraad nemen wij dit advies over en willen we afwachten welke inzichten er de komende weken op dit punt gegeven worden. Tot die tijd wordt er tijdens de kerkdiensten voorlopig alleen gezongen door de kerkenraad en de aanwezige kinderen tot 12 jaar.

Tot slot
We vertrouwen erop dat u nu voldoende informatie heeft over het uitnodigingssysteem. Wij zijn dankbaar dat wij elkaar weer mogen ontmoeten rondom het Woord van onze God. Laat deze mogelijkheid niet aan u voorbijgaan. Geef daarom nu direct uw gegevens op!

Met vriendelijke groet,