Update Corona d.d. 2 juli 2020

Beste gemeenteleden,

Zingen tijdens de eredienst
Gisteren heeft de werkgroep Zingen in de kerk het lang verwachte advies gegeven omtrent het zingen tijdens de eredienst.

Conclusie van dit advies is dat „Brede gemeentezang” nog steeds wordt afgeraden. Maar, voegen de onderzoekers eraan toe, wie toch wil zingen, kan dat het beste doen in een grote kerk, een kerk met een uitstekend ventilatiesysteem of buiten.

Nu is onze kerkzaal met een inhoud van 7300 kubieke meter volgens de onderzoekers een middelgrote tot grote kerk. Daarnaast kan onze kerkzaal goed geventileerd worden.

Op basis hiervan kan gesteld worden dat zingen in onze kerkzaal tijdens de eredienst veilig is. Daarom heeft de kerkenraad besloten dat tijdens de kerkdiensten gewoon gezongen kan worden. Tot eer van Zijn grote naam.

Collectes
Nu wij weer met een deel van de gemeente samen kunnen en mogen komen, wordt de mogelijkheid geboden na de kerkdienst fysiek uw collecte te doneren. Hiervoor zal in de hal van de kerk het rek met collectezakken worden opgesteld. Uiteraard blijft ook de mogelijkheid om online te doneren gewoon beschikbaaar.

Kinderoppasdienst
Met betrekking tot de kinderoppasdienst zijn er voorlopig geen wijzigingen. Deze zal pas na de vakanties weer beginnen.

Met broederlijke groet,